Let op

Deze pagina bevat nu alleen de algemene gegevens. Als u de gegevens wilt zien die voor uw adres gelden moet u eerst uw adres invoeren.

Locatie Zandvoort (Remise)

Grof huishoudelijk afval is huishoudelijk afval dat niet past in de containers in de wijk of aan huis. Dit afval kunt u gratis naar onze locatie in Zandvoort (Remise) en ons Milieuplein in Haarlem brengen. Hieronder vindt u wat op de verschillende locaties kunt brengen. Ook is het mogelijk om grof huishoudelijk afval naar de Milieustraten in Heemstede en Bloemendaal te brengen.

Dit mag naar de locatie in Zandvoort (Remise)

  • Asbest, hier kunt u bij de locatie Zandvoort speciaal verpakkingsmateriaal met instructie voor ophalen. Dit is gratis. Maximaal 12 m² per jaar.
  • Autobanden, maximaal 4 per jaar zonder velg.
  • Dakafval, maximaal 1 m³ (schoon (zonder grind) en onverpakt).
  • Elektrische apparaten, maximaal 2 m³ (koelkasten, vrieskisten en gasfornuizen dienen ontgrendeld en leeg te worden aangeboden).
  • Flessenglas
  • Klein chemisch afval, maximaal 50 kilo. Het gaat om huishoudelijk afval waar chemische stoffen in zitten, die schadelijk zijn voor gezondheid en milieu.
  • Papier en karton
  • Plastic en drankpakken
  • Vlakglas, zoals glas uit ramen, kozijnen en deuren (verzamelnaam voor glassoorten, die worden gebruikt in de woningbouw). Maximaal 1m³.

Waar kan het heen?
Grof huishoudelijk afval kunt u gratis brengen naar locatie Zandvoort (Remise) aan de Kamerlingh Onnesstraat 20 in Zandvoort. Geopend van maandag t/m donderdag van 07.30-12.00 uur en 12.45-16.00 uur en vrijdag van 07.30-12.00 uur. Let op! Klein chemisch afval (KCA) kunt u alleen brengen op woensdag van 13.00-15.30 uur.

En naar het Milieuplein Haarlem aan de Ir. Lelyweg 51 in Haarlem. Geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00-15.30 uur, elke dinsdag van 8.00-20.00 uur en elke laatste zondag van de maand van 10.30-16.30 uur.

Het is ook mogelijk om grof huishoudelijk afval gratis te brengen naar de Milieustraten in Heemstede en Bloemendaal.

Neem een geldig legitimatiebewijs en een bewijs van uw huidige adres mee (bijvoorbeeld een bankafschrift).

Let op: check bij extreem weer (bijvoorbeeld zware storm of extreme hitte) voorafgaand aan uw bezoek altijd de openingstijden op de website van Spaarnelanden of houd de social mediakanalen van Spaarnelanden in de gaten. Het kan zijn dat het Milieuplein dan gesloten is.

Gratis aanhanger lenen
Grof huishoudelijk afval wegbrengen wordt nog makkelijker met onze gratis aanhangerservice. Via onze website kunt u gemakkelijk in enkele stappen gratis een aanhanger reserveren. De borg is €50,- en moet contant worden betaald bij het ophalen van de aanhanger. Ook is legitimatie via uw rijbewijs verplicht; wij maken een kopie van uw rijbewijs. Klik hier voor meer informatie en het reserveren van een aanhanger.

Afspraak grof huishoudelijk afval
Voor het laten ophalen van grof huishoudelijk afval kunt u via het kopje 'Afspraak grof huishoudelijk afval' (bovenaan in de blauwe balk) online een afspraak maken. (Op mobiele apparaten via 'Menu' bovenaan in de blauwe balk).